Osallistava ja osaava Suomi

Antti Rinteen hallituksen tavoitteena on luoda Suomesta sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta vuoteen 2030 mennessä. Neuvottelutulos hallitusohjelmasta esiteltiin 3.6. Oodi-kirjastossa Helsingissä

Hallitusohjelma on kunnianhimoinen tulevaisuusohjelma, joka sisältää ratkaisuja kestävämmän yhteiskunnan rakentamiseksi. Pohjoismainen hyvinvointivaltio ja sen peruspilarit toimeentulon turva, toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut ja koulutus sekä osaaminen luovat vahvan ja oikeudenmukaisen alustan uudistustyölle.

Sosialidemokraattien tulevaisuuslinja näkyy hallitusohjelman kirjauksissa selkeästi. SDP:lle on tärkeää vähentää eriarvoisuutta ja parantaa pienituloisten asemaa, tehdä taloutta ja työllisyyttä vahvistavia tulevaisuusinvestointeja, kehittää reilua ja tasa-arvoista työelämää, torjua ilmastonmuutosta sekä investoida koulutukseen, osaamiseen ja innovaatioihin. Näihin tavoitteisiin hallitusohjelmassa vastataan monilla eri keinoilla.

SDP:n kynnyskysymykset, eli viikon hoitotakuu, 0,7 hoitajamitoitus ja 1000 lääkärin tai hoitajan palkkaaminen, tulivat hallituksen tavoitteiksi. Hallitus parantaa pienituloisten asemaa ja korottaa pienimpiä eläkkeitä heti kautensa alussa. Ensimmäinen erä on noin 50 euron korotus alle 1000 euron eläkkeisiin. Sosialidemokraattien pitkäaikainen ja tärkeä tavoite oppivelvollisuuden laajentamisesta toteutuu ja hallitus tekee merkittäviä investointeja tutkimukseen, osaamiseen ja innovaatioihin. Hallitusohjelmaan kirjattiin myös aktiivimallin leikkurin purkaminen ja useita työelämän tasa-arvoa parantavia toimia.

Olemme valmiina kantamaan vastuuta päätöksistä, joilla rakennetaan tulevaisuutta ja parempaa huomista jokaiselle suomalaiselle. Olemme valmiina kehittämään suomalaista yhteiskuntaa yhdessä sopien, emme repien. Me olemme valmiina rakentamaan huomista, joka on parempi kuin tänään.

Tykkää meistä :

Comments are closed.