Maakuntavaalit 2018

Seuraavat Suomessa pidettävät vaalit ovat Maakuntavaalit Lokakuussa 2018. Maakuntavaalit on uusi vaali ja siitä ei ole päätetty juurikaan muuta kuin että siinä kansa valitsee maakunnan luottamushenkilöt 18 maakunnassa todennäköisesti maakuntavaltuustoksi nimettävään luottamuselimeen.

Sote- ja maakuntauudistus tulee voimaan 1.1.2020. Maakuntauudistus on tilanteessa, jossa sitä pitää juuri nyt voimakkaasti kehittää. Kehittää mieluusti tietysti oikeaan suuntaan. SDP tulee olemaan mukana kehityksessä turvaamassa ihmisten tasa-arvoiset ja yhdenvertaiset palvelut. Lisäksi päätöksentekoa maakunnissa tulee kehittää niin, että se palvelee kaikessa mahdollisimman hyvin ihmisten tarpeita ja Suomen yhteistä kokonaisetua.

Maakuntavaltuustojen päätettäväksi siirtyy paljon asioita, jotka ovat ennen kuuluneet kunnille ja sairaanhoitopiireille. Myös vanhat maakuntahallinnon tehtävät jäävät niille. Maakuntavaltuusto päättää esimerkiksi, miten päivystyspalvelut, erikoissairaanhoito, vanhustenhoito, neuvolat, pelastuspalvelut sekä työ- ja elinkeinopalvelut hoidetaan.

Uudenmaan Sote- ja Maakuntauudistus on jo hyvässä vauhdissa. Meneillään on esivalmisteluvaihe, joka kestää kesään 2018 asti. Valmistelussa on myös maakuntastrategia, joka on tulevan maakuntavaltuuston keskeinen työkalu. Lisää tietoa tästä kehityksestä seuraavien linkkien kautta :

Maakunta- ja Sote-uudistus
Sote- ja maakuntauudistus Uudellamaalla

Valmistaudutaan olemaan hyvän kehityksen puolestapuhujia tulevassa vaalikampanjassamme.

Tykkää meistä :

Comments are closed.