Kaupungin palvelut kuuluvat palveluvalikoimaan

Johanna Värmälä 25.9.2018

Kaupungin hammashoitolapalvelujen hävittäminen Matinkylästä heikentäisi asukkaiden valinnanvapautta, toteaa sosiaali- ja terveyslautakunnan 2. vpj. Johanna Värmälä (sd.). – Muutos asettaisi matinkyläläiset muita espoolaisia heikompaan asemaan, koska heidän valitessaan kaupungin palvelut, niitä ei saisi enää jatkossa Matinkylästä. Yhdenvertaisuudesta ei siis olisi tietoakaan, jos virkamiesten esitys Matinkylän hammashoitolapalveluista hyväksytään, toteaa Värmälä.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee tiistain kokouksessaan virkamiesesitystä, jossa esitetään, että kaupunki ei toteuttaisi enää jatkossa hammashuollon palveluita Matinkylässä. Lautakunnalle esitetään, että Matinkylän suun terveydenhuollon palvelut järjestetään jatkossa ostopalveluna. Lisäksi käynnistettäisiin palvelusetelipilotti. Esityksessä väitetään, että ostopalvelu lisäisi sote-hengen mukaisesti valinnanvapautta. – Virkamiehet ovat unohtaneet, että sote-uudistuksessakin julkisen sektorin palvelu on yksi valittavista palveluista. Ei siis voi puhua sote-hengen mukaisesta esityksestä, koska virkamiesten esitys tarkoittaisi julkisten suun terveydenhuollon palvelujen alasajoa. Röyhkeää, summaa Värmälä.

Värmälän mukaan esitys on valmisteltava uudelleen, jotta valinnanvapaus toteutuisi. Mikäli esitys hyväksytään, Värmälä enteilee sille jatkoa. – Esitys taitaa olla vasta alkusoittoa kaupungin omien palvelujen hävittämiseksi, Värmälä toteaa.

Lisätietoja: Johanna Värmälä p. 050 592 7619

Tykkää meistä :

Comments are closed.